"Şablon:Haftanın seçkin maddesi/20. Hafta 2021" sayfasının sürümleri arasındaki fark

TUİÇ Sözlük sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
("{{Seçkin madde önerisi| |Madde Adı= Dünya Sağlık Örgütü |İçerik= Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) (İngilizce: World..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
 
 
1. satır: 1. satır:
 
{{Seçkin madde önerisi|
 
{{Seçkin madde önerisi|
 
|Madde Adı= [[Dünya Sağlık Örgütü|Dünya Sağlık Örgütü]]
 
|Madde Adı= [[Dünya Sağlık Örgütü|Dünya Sağlık Örgütü]]
|İçerik= Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) (İngilizce: World Health Organization (WHO)) 7 Nisan 1948 yılında Birleşmiş Milletler'in bünyesinde kurulmuş, toplum sağlığıyla ilgili çalışmalar yapan uluslararası bir örgüttür. DSÖ'nün Anayasasında yer alan temel amacı "Tüm insanların mümkün olan en yüksek sağlık düzeyine ulaşmaları" olup, örgüt bu amacı gerçekleştirmek üzere uluslararası sağlık çalışmalarının yönetimini ve eşgüdümünü sağlamaktadır. Merkezi İsviçre’nin Cenevre kenti olup, 194 ülke ve 6 bölgede 150'den fazla ofiste çalışan DSÖ personeli, tüm insanlar için mümkün olan en yüksek sağlık düzeyini sağlamak için hükümetlerle ve diğer ortaklarla birlikte çalışmaktadır. DSÖ özellikle HIV/AIDS, Ebola ve Covid-19 gibi bulaşıcı hastalıklar ve kanser ve kalp hastalıkları gibi bulaşıcı olmayan hastlalıklarla mücadele etmeye çalışmaktadır. DSÖ Anayasası'nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan ise her yıl "Dünya Sağlık Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır. Başkanı ise 2017'den beri Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü olarak görev yapan Etiyopyalı Tedros Adhonam Ghebreyesus ve yardımcıları ise Soumya Swaminathan, Jane Ellison ve Peter Salama’dır.([[Dünya Sağlık Örgütü|'''Devamı...''']])
+
|İçerik= (İngilizce: World Health Organization (WHO)) 7 Nisan 1948 yılında Birleşmiş Milletler'in bünyesinde kurulmuş, toplum sağlığıyla ilgili çalışmalar yapan uluslararası bir örgüttür. DSÖ'nün Anayasasında yer alan temel amacı "Tüm insanların mümkün olan en yüksek sağlık düzeyine ulaşmaları" olup, örgüt bu amacı gerçekleştirmek üzere uluslararası sağlık çalışmalarının yönetimini ve eşgüdümünü sağlamaktadır. Merkezi İsviçre’nin Cenevre kenti olup, 194 ülke ve 6 bölgede 150'den fazla ofiste çalışan DSÖ personeli, tüm insanlar için mümkün olan en yüksek sağlık düzeyini sağlamak için hükümetlerle ve diğer ortaklarla birlikte çalışmaktadır. DSÖ özellikle HIV/AIDS, Ebola ve Covid-19 gibi bulaşıcı hastalıklar ve kanser ve kalp hastalıkları gibi bulaşıcı olmayan hastlalıklarla mücadele etmeye çalışmaktadır. DSÖ Anayasası'nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan ise her yıl "Dünya Sağlık Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır. Başkanı ise 2017'den beri Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü olarak görev yapan Etiyopyalı Tedros Adhonam Ghebreyesus ve yardımcıları ise Soumya Swaminathan, Jane Ellison ve Peter Salama’dır.([[Dünya Sağlık Örgütü|'''Devamı...''']])
 
}}
 
}}

17.26, 17 Mayıs 2021 itibarı ile sayfanın şu anki hâli

Dünya Sağlık Örgütü, (İngilizce: World Health Organization (WHO)) 7 Nisan 1948 yılında Birleşmiş Milletler'in bünyesinde kurulmuş, toplum sağlığıyla ilgili çalışmalar yapan uluslararası bir örgüttür. DSÖ'nün Anayasasında yer alan temel amacı "Tüm insanların mümkün olan en yüksek sağlık düzeyine ulaşmaları" olup, örgüt bu amacı gerçekleştirmek üzere uluslararası sağlık çalışmalarının yönetimini ve eşgüdümünü sağlamaktadır. Merkezi İsviçre’nin Cenevre kenti olup, 194 ülke ve 6 bölgede 150'den fazla ofiste çalışan DSÖ personeli, tüm insanlar için mümkün olan en yüksek sağlık düzeyini sağlamak için hükümetlerle ve diğer ortaklarla birlikte çalışmaktadır. DSÖ özellikle HIV/AIDS, Ebola ve Covid-19 gibi bulaşıcı hastalıklar ve kanser ve kalp hastalıkları gibi bulaşıcı olmayan hastlalıklarla mücadele etmeye çalışmaktadır. DSÖ Anayasası'nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan ise her yıl "Dünya Sağlık Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır. Başkanı ise 2017'den beri Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü olarak görev yapan Etiyopyalı Tedros Adhonam Ghebreyesus ve yardımcıları ise Soumya Swaminathan, Jane Ellison ve Peter Salama’dır.(Devamı...)