Şablon:Tarihte bugün/5 Haziran

TUİÇ Sözlük sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu sayfadaki bilgiler, Anasayfa'daki "Tarihte bugün" bölümünde görünmektedir. Bu maddeyi değiştirebilir ve daha önemli olan yeni bir bilgi ekleyebilirsiniz. Bu maddeyi değiştirmeden önce lütfen dikkat edilmesi gereken hususları okuyunuz. Bu sayfa bugün ile aynı tarihte ise değiştirmeye karşı koruma altında olacaktır. Bu durumda tartışma sayfasına önerinizi yazabilirsiniz.

Bu sayfaya bilgi eklerken olayların önemi ve ilgili Vikipedi maddesinin kalitesini göz önünde bulundurun. Aşağıdaki metin, bu hâliyle gün boyu ana sayfada görüntüleneceği için bağlantıların kırmızı olmamasına dikkat edin. Bu sayfaya eklenecek konu sayısı sınırlı olduğu için en anlamlı ve önemli olayları, doğum ve ölüm tarihlerini ekleyin.

Resmi değiştirmeniz mümkündür. Lütfen sayfada sadece 1 adet resim bulundurun ve resimleri şu kod ile birlikte ekleyin:
{{TB dosya|Örnek.jpg}}

< - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - >
Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım - Aralık | Tarihte bugün ile ilgili son değişiklikler

5 Haziran:

  • 1936 - "Maliye Bakanlığı Kuruluş Kanunu" çıkarıldı.
  • 1947 - Marshall Planı: Harvard Üniversitesi'nde verdiği bir konuşmada, Amerika Birleşik Devletleri Devlet Bakanı George Marshall, savaş sonrası Avrupa'ya destek için çağrıda bulundu.
  • 1964 - Hükümetin Kıbrıs'a müdahale kararı üzerine, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Johnson, İnönü'ye, müdahalede ABD yardımına ait silahların kullanılamayacağını belirten ve Türkiye tarihine "Johnson Mektubu" olarak geçen bir mektup gönderdi.
  • 1967 - İsrail ile Arap ülkeleri arasında; tarihe "Altı Gün Savaşı" diye geçen çatışmalar başladı. Çatışmalar sonrasında, kendi topraklarından daha fazla toprak elde eden İsrail, Gazze Şeridi'ni, Beytüllahim ve Hebron kentlerini, Batı Şeria'yı ve Golan Tepeleri'ni ele geçirdi.
  • 1975 - Süveyş Kanalı, Altı Gün Savaşı'nın ardından, 8 yıl sonra uluslararası deniz trafiğine açıldı.

Lua hatası: Dahili hata: Mesajın kodu çözülemedi.