"Eleştirel Yaklaşımlar" sayfasının sürümleri arasındaki fark

TUİÇ Sözlük sitesinden
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
("Siyaset bilimine eleştirel yaklaşımların ortak yanı hakim siyasi görüşe karşı bir tutum sergilemeleridir. Bu yaklaşımlar hakim siyasi düşünceye..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
 
 
1. satır: 1. satır:
Siyaset bilimine eleştirel yaklaşımların ortak yanı hakim siyasi görüşe karşı bir tutum sergilemeleridir. Bu yaklaşımlar hakim siyasi düşünceye farklı açılardan bakıp farklı açılardan eleştirerek "bozuk" yanlarını bulurlar. Eleştirel yaklaşımlara verilebilecek ilk örnek [[Marksizm]]dir. Bunun dışında [[Feminizm]], [[Post-kolonyelizm]] ve [[Post-yapısalcılık]] gibi başka eleştirel yaklaşımlar da vardır.
+
Siyaset bilimine eleştirel yaklaşımların ortak yanı hakim siyasi görüşe karşı bir tutum sergilemeleridir. Bu yaklaşımlar hakim siyasi düşünceye farklı açılardan bakıp farklı açılardan eleştirerek "bozuk" yanlarını bulurlar. Eleştirel yaklaşımlara verilebilecek ilk örnek [[Marksizm]]dir. Bunun dışında [[Feminizm]], [[Post-kolonyelizm]] ve [[Post-yapısalcılık]] gibi başka eleştirel yaklaşımlar da vardır. <ref>Heywood, Andrew, Siyaset, çev.: Bekir Berat Özipek, Bahattin Seçilmişoğlu, Atilla Yayla, Hasan Yücel Başdemir, Anakara: Adres Yayınları, 18. Baskı, 2017.</ref>
 +
 
 +
{{Kaynakça}}

20.49, 28 Mart 2018 itibarı ile sayfanın şu anki hâli

Siyaset bilimine eleştirel yaklaşımların ortak yanı hakim siyasi görüşe karşı bir tutum sergilemeleridir. Bu yaklaşımlar hakim siyasi düşünceye farklı açılardan bakıp farklı açılardan eleştirerek "bozuk" yanlarını bulurlar. Eleştirel yaklaşımlara verilebilecek ilk örnek Marksizmdir. Bunun dışında Feminizm, Post-kolonyelizm ve Post-yapısalcılık gibi başka eleştirel yaklaşımlar da vardır. [1]


  1. Heywood, Andrew, Siyaset, çev.: Bekir Berat Özipek, Bahattin Seçilmişoğlu, Atilla Yayla, Hasan Yücel Başdemir, Anakara: Adres Yayınları, 18. Baskı, 2017.